Fordele ved at være konsulent
Som konsulent er man mere fri. Frihed til at vælge og arbejde på spændende og udfordrende opgaver samt projekter i både større og mindre virksomheder i forskellige brancher.
 
At befinde sig i rollen som konsulent, er begyndelsen til en masse nye udfordringer. Man kommer hele tiden ud i nye omgivelser og møder nye mennesker, som man kan sparre og netværke med. Samtidig opleves det ofte efter hver allokering, at man går derfra med en masse ny viden og erfaring.
 
At være konsulent betyder, at man er uafhængig af en fast arbejdsgiver, og det overskud der bliver opbygget i ens egen virksomheden tilgår en selv. Derfor er det ofte profitabelt at være sin egen lykkes smed.
 
Ulemper ved at være konsulent
Som konsulent forsvinder den tryghed, man er vant til som fastansat medarbejder. Lønnen er, i modsætning til det faste job, ikke længere den samme måned for måned. Denne varierer afhængig af hvor mange arbejdstimer du lægger for dagen samt kontraktens udformning.
 
Derudover er man ikke sikret pension, forsikring, barsel og andre goder, hvilket man selv må betale for. I rollen som konsulent, ligger der også et usikkerhedselement med hensyn til arbejde, idet man i perioder kan opleve manglende efterspørgsel på konsulenter.
 
Er du interesseret?
Lyder ovenstående spændende, og kunne du tænke dig at prøve rollen som konsulent, er du altid velkommen til at tage kontakt til os.
 
Xin Consult • CVR: 42 05 43 64 • Kontakt